יום שלישי, 19 בפברואר 2013

אוזניים להם אבל הם לא יאכלו

אפתח בווידוי מרגש: פורים מבחינתי שווה ערך לטראומה.
כן, טראומה. החג הכי עליז בשנה זכור לי כחג בו תמיד התעטפתי בתחפושת שלא הלכה טוב עם מזג האוויר, ככה שכאשר לבשתי משהו ארוך, היה חם.
או שהאיפור נמרח
או שסתם אמרו שהתחפושת לא מקורית.
בקיצור- יצא לי החשק מהחג.
הרגשתי מטופש להתחפש, הייתי מאלו ש"התחפשו לעצמם" ודגלו בכך ש"מסיכות אנחנו עוטים כל השנה אז בחג לא".
אבל אז הגיע גיל 18*
וגיליתי שחוקי החג הם לשתות.
אז שתיתי.
בהחלט שיפר את ההרגשה.
אבל זה עדיין לא היה שם, משהו היה חסר.

השנה החלטתי לנסות לעשות תיקון ולהתחפש. אולי יהיה יותר טוב. אולי.
אבל עזבו שטויות, למי אכפת מתחפושת ושתייה (טוב, לי) כשיש לנו אוזני המן.
כשאני אומר אוזני המן בחברה מיד נשלחים אליי מבטים מעוותים של איכס.
אם אצלי יש טראומה מהתחפושת, להרבה מאוד אנשים יש טראומה מאוזני המן ומלית הפרג המפורסמת שלהם.
שזה בסדר, לא חייבים לאכול פרג (למרות שזה טעים) בטח כשאתה קונה בסופר, על המשקל אוזני המן שיוצרו בחנוכה וכראה יחזיקו מעמד שנים.
גם אחרי מתקפה ביולוגית.
אבל היום יש שדרוג בנושא, בדיוק כמו שסופגניה מקבלת היום מגוון תוספות וריבת תות היא לא מונופול באיזור, כך גם באוזני המן יש שפע מליות ואופציות ומה לא.

וכן, אני יודע שבכל חור אפשרי ברשת מציעים מתכונים לאוזני המן, אבל כוסאמק, דיברנו על תיקון.
אה ויש גם את מבחן חמאת הבוטנים מול הנוטלה הגדול.


כמה דגשים לפני שנתחיל:
מדובר בבצק פריך. החוק בבצק פריך הוא לא לעבד את הבצק הפריך יותר מידי אלא אם כן בא לכם אוזני המן מאבן.
והבצק צריך סביבה קרה, ככה שאם אתם החלטתם להכין את המתכון בקיץ משומה או להכין אותו באיזור אמבטיית אדים, א. אתם מוזרים ב. תדאגו להכניס אותו למקפיא המון.

המתכון הוא אילתור שלי על בערך הכל.

מה צריך?
3 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (תחתכו אותה ותזרקו אותה למקפיא)
רסק תפוחים ללא סוכר (הסבר בהמשך)
3 חלמונים (הצהוב, כן? מה תעשו עם הלבן אתם שואלים? מה זאת אומרת- מקרונים!)
חצי כוס סוכר
קורט מלח
גרידה מחצי לימון וחצי תפוז
כפית תמצית וניל
רבע כוס מים (רבע, לא יותר מזה)

שנתחיל?

מה זה רסק תפוחים ללא סוכר ולמה הוא טוב?
רסק תפוחים זה קודם כל טעים וגם יכול לשמש תחליף חמאה במידה ואתם יוצרים בצק טבעוני וצריכים תחליף כלשהו (גם שמן, אבל שמן קצת דוחה אותי). מכיוון שזה בצק פריך צריך להשתמש בחמאה אבל כדי לרכך את רגשות האשמה (למרות שלא צריך, מדובר בכמות בצק רצינית שתספיק לכמה וכמה אוזני המן ואם אתם לא מתכוונים לאכול אותה לבד, כמו נניח אנשים מסוימים שכותבים כרגע את הבלוג, אז לא אמורה להיות בעיה, מה גם שרשימת המרכיבים לא מושחתת במיוחד אם בכלל, ההשחתה מגיעה במלית- אלוהים אלו הסוגריים הארוכות בעולם)
הדרך הכי טובה להכין רסק תפוחים הוא לפי שיטת מאיה מהבלוג המדהים בצק אלים.


לי הספיק תפוח בגודל בינוני, אבל תמיד אפשר להכין עוד כדי שתוכלו לנשנש מאוחר יותר או אפילו להשתמש בו.


לא נראה הכי מגרה בעולם, אבל תאמינו לי אם אתם אוהבים גרבר זה הדבר האמיתי.


את הקמח נשפוך לתוך קערה יחד עם הסוכר, המלח והגרידות השונות.
נוסיף את החמאה, נערבב את כל התערובת ובעזרת הידיים נאחד אותה בעדינות לתוך הקמח. לא חייבים את כל קוביות החמאה, רצוי לחמם אותה כמה שפחות עם מגע הידיים.
נוסיף את המים, תמצית הוניל, רסק התפוחים והחלמונים (שכולם היו בקירור עד כה, כן?)
נערבב עם כף עד שתיווצר תערבות על גבול הדוחה.
את התערובת הנהדרת הזו נעביר לתוך שקית ניילון של סופר (עוד טיפ של מאיה, כמובן לא מהצד של הלוגו) ונתחיל לאחד את הבצק על ידי מעיכה לתוך עצמו, הרמת השוליים ושוב מעיכה, כ-5-6 פעמים).
סיימתם? יופי, תזרקו הכל למקפיא. לחצי שעה של כיף.

זהו, כל סוד הכנת הבצק.
עכשיו למבחן המליות ההיסטרי שערכתי עם עצמי, במבחן השתתפו חמאת בוטנים ושוקולד נוטלה (לשוקולד השחר, כך גיליתי לאחרונה יש טעם של חמאה וזה לא משהו) ואני שמח לבשר שבמבחן המלית שוקולד נוטלה לקח בגדול כי הוא השתלב הכי טוב עם הבצק, לחמאת הבוטנים היתה דחיסות מעצבנת כזו שגרמה ליובש בפה.
השילוב המנצח היה כמובן, כפית שוקולד נוטלה ומעליה קצת חמאת בוטנים. אמרנו מתכון לא מושחת?

חוזרים אל הבצק.
אחרי שבילה חצי שעה במקפיא, מוציאים אותו, קורצים חתיכה ומרדדים אותה על משטח מקומח + מערוך מקומח כדי שלא ידבק לכם לעולם. (סתם, זה כן, אבל תקמחו שוב)
רדדו את הבצק לעלה דק ואז עם כוס חרצו עיגולים בבצק.

רידוד ועיגול- אין לכם מערוך? בקבוק זכוכית יעשה את העבודה מצוין.


בתוך כל עיגול שימו מעט מלית לטעמכם (אל תתפרעו שהבצק לא יפתח באפייה או לחילופין המלית תגלוש על כל המגש), צבטו את הבצק לאוזני המן חמודות כאלו ויאללה לתנור. 10-13 דקות לחום של 180 מעלות או עד שזה מתחיל להזהיב.

המלית המנצחת


הוציאו, תנו לזה להתקרר ותאכלו.
כמובן שליד בקבוק יין/וודקה/ערק/משקה שיכר כלשהו.




הערות/הארות
* לא צריכים את כל הכמות- למקפיא. ההפשרה לוקחת כחצי שעה
* הוספתי מלח גס על השוקולד (לא איכס בכלל) לא בכמות מסחרית אלא ממש ממש מעט, משדרג- בטח משדרג
* יש מגוון מטורף של מליות שמסתובב ברשת, תבחרו לעצמכם אחת.
* לא באמת חיכיתי עד גיל 18 כדי לשתות, כן? אחלה.


פורים שמח לכולם.
ושהתיקון יצליח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה